Radno vreme: 8-16h pon-pet, subotom: 8-12h

Početna strana >> Blog >> Važnost čiste i funkcionalne auto klime

Važnost čiste i funkcionalne auto klime

Važnost čiste i funkcionalne auto klime

Široko posmatrano, vidi se da je auto klima suština malom broju problema vezanih za kvarove automobila. S obzirom na to da izuzetak potvrđuje pravilo, tako se dešava da i kod auto klime zapadne problem s vremena na vreme. Zato je i ovom uređaju potrebna jedna vrsta održavanja.

Upravo je auto klima jedan od najvažnijih delova u automobilu jer se vozači ne mogu osloniti na promenljive vremenske uslove i klimu današnjice. Ne dozvolite sebi da se nađete u nezavidnoj situaciji, zato nastavite sa čitanjem i saznajte kako zašto je važna čista i funkcionalna klima u automobilu.

Kondenzacija i bakterije u auto klimi

Auto klima je dizajnirana tako da leti hladi automobil, a zimi zagreva. Sigurno ste bili u situaciji kada na hladno zimsko jutro ulazite u automobil i taman da upalite motor - ugledate zamagljena stakla oko sebe. U takvom stanju nije moguće voziti automobil. Upravo u tom momentu se ostvaruje jedna od uloga klime za automobil, a to je da sanira kondenzaciju koja se stvorila untuar automobila. Uključite klimu najpre na nisku temperaturu, pa kroz par minuta polako podižite temperaturu. Uvereni smo da ne želite scenario kašnjenja na posao zbog nefunkcionalne klime u tom ključnom trenutku.

Takođe, auto klima je značajna zbog toga što hladi automobil tokom toplih letnjih meseci. Najlepši izleti su sa porodicom ili prijateljima van grada, ali na putu do tamo ne želite da vas vrućina izmori. Pogotovo ne želite da bez osećaja svežine idete svako letnje jutro na posao. Kao što se u stanu ili u kući vrši održavanje i popravka klime, tako je i sa auto klimom.

Subjektivni osećaj vozača je neprijatnost u vazduhu, osećaj smrzavanja ili povećana vlažnost vazduha. Ono što vozač neće primetiti jeste da se u takvim klimama stvaraju bakterije. Takav vazduh može da našteti organizmu na razne načine, zavisi od otpornosti organizma. U ovim slučajevima su najugroženija deca, trudnice i stariji ljudi. Zarad bezbednosti vozača i putnika, ne čekajte da se auto klima istroši, odnosno isprazni, već čim osetite da nije funkcionalna i čim osetite neprijatne mirise koje klima ispušta, zakažite servis auto klime.

Miris novog automobila = miris čiste auto klime

Otvaranje novih poklona budi dete u nama. Sada su pokloni i igračke veće i ozbiljnije. Kada kupite novi automobil primetićete kako sve miriše na novo. Sjajna stvar kod čišćenja auto klime jeste što će auto mirisati na novo, baš kao nekada ili čak mnogo bolje. Suština je da će se auto iznova osetiti svežim i svaka nova vožnja će biti ugodnija. 

Poklonite sebi svoj stari-novi auto! Proverite vašu auto klimu već danas i prepustite vozilo majstorskom zanatu autokuće Anuš. Čekamo vas na adresi Vareška 18 u Subotici.

Zapratite nas na Instagramu i budite u toku sa događanjima, akcijama i ponudama.

Ravenol - Ravenol Ulja Na Jednom Mestu

E-mail obaveštenja

Radno vreme: 8-16h pon-pet,
subotom: 8-12h

Vareška 18, 24000 Subotica, Srbija GPS

Ostali kontakt podaci