Radno vreme: 8-16h pon-pet, subotom: 8-12h

Početna strana >> Blog >> Zašto je važna test vožnja pri kupovini auta?

Zašto je važna test vožnja pri kupovini auta?

Osnovna stvar za sve buduće vlasnike vozila jeste test vožnja. 

Tačno je da današnja kupovina preko interneta funkcioniše uspešno, ali sa svojim nedostacima teško da će moći da zameni terensku prodaju. Uživo možete da isprobate komad odeće i obuće: da li fotografija sa interneta odgovara pravoj prilici, da li veličina odgovara vašem obimu tela i stopala, da li vam je u tome toplo ili hladno? Ista pravila važe prilikom kupovine vozila.

Povrh svega, za neke ljude je kupovina automobila investicija, pa je test vožnja prilikom kupovine od izuzetnog značaja.  A što je najbolje od svega, mi u AK Annuš po želji klijenta dovozimo dezinfikovano vozilo na kućnu adresu prilikom test vožnje. Nastavite sa čitanjem, da saznate kako do test vožnje i zašto je ona važna pri kupovini automobila.

Kakva je udobnost vozila?

Onima koji mnogo vremena provode u automobilu, na primer zbog prirode posla, odabir udobnog automobila je kao odabir dušeka ili obuće. Ovo čak zalazi u pitanje zdravlja. Zato prilikom test vožnje možete da isprobate sedišta koja su podesiva u visini, prostor za noge i instrumenti oko volana. Osim toga, uz test vožnju možete da vidite da li vam je na dohvat ruke GPS i mesto za vodu ili kafu.

Kako meni stoji ovaj auto?

unutrašnjost modela Fiat

Prva stvar koju treba napomenuti da muškarcima i ženama prijaju drugačije stvari i primećuju različite stvari. Test vožnja će za svakog od njih predstavljati različito iskustvo. Popričajte sa oboje nakon obavljene test vožnje  i primetićete različite utiske. 

Muškarac i žena nemaju iste potrebe, ali nemaju ih ni dva muškarca, niti dve žene. Neko svakodnevno vozi automobil, a neko povremeno. Onaj koji putuje do posla svakodnevno između dva grada ili dve države je potrebna veća udobnost i bolje performanse motora. Oni koji svakodnevno i isključivo obavljaju vožnju po gradu će tragati za vozilima sa sigurnijim menjačem brzina i manjom dužinom automobila. Sve to im pomaže lakše kretanje na mnogo kratkih pravaca. Svakako da za manje vozilo mogu lakše pronaći parking mesto. Ono što se vidi na fotografijama automobila pre kupovine sigurno nije laž, ali još sigurnije nije isto kao osećaj koji se stiče tokom obavljanja test vožnje.

Fiat sadržaj gepeka zapremina gepek

Vozači koji biraju porodični auto, prilikom test vožnje obratiće pažnju na mesta koja mogu da prilagode deci. Možete na internetu da pročitate da li zadnja sedišta imaju vazdušne jastuke, a uživo možete da saznate koliko mesta fizički oni imaju, da li staje sedište za dete, koliko su deci dostupne drške za otvaranje vrata… Porodična putovanja zahtevaju veći prtljažnik: nakon što ste na internetu pročitali zapreminu, na test vožnji možete da vidite kako je zapremina raspoređena, da li se i koliko lako mogu pomeriti zadnja sedišta radi više prostora za prtljag, itd.

Kako radi auto? 

automobil Fiat brzina

Akcelerator je važan za ubrzanje motora, a tokom test vožnje možete da osetite šta to tačno znači. Osim što su motori različiti, konjske snage pružaju različita iskustva. Ukoliko još uvek niste vozili automobil sa senzorom za parking, test vožnja takvog automobila može to da vam omogući i pomogne pri odluci za kupovinu. 

Gradski manevri zahtevaju lakši okret menjača, a to na internetu ne možete da vidite, kao što možete da iskusite tokom test vožnje. Možete da pogledate neki video kako je to pošlo za rukom nekom vozaču, ali svakako osećaj neće biti isti kao kad osetite to pod svojom rukom. Pročitajte kako se održava automatski menjač, pa potom zakažite test vožnju i savetujte se sa prodajnim agentom pri izboru manuelnog ili automatskog. 

Jedna veoma bitna stvar jeste noćna vožnja. Sa svojim prednostima poput manjeg saobraćaja, noćna vožnja može biti opasna uz neadekvatno osvetljenje. Ovo je još jedan pokazatelj da je pre svake kupovine vozila potrebno izvršiti test vožnju istog.

Kako do test vožnje?

Ovo su bila samo neka od pitanja na koje odgovor možete dobiti na test vožnji. Osim toga, prodajni agent vam može dati više informacija oko specifičnih pitanja. U AK Annuš zakazivanje test vožnje možete učiniti svakog radnog dana u okviru radnog vremena, na telefon 065 955 82 82 ili putem mejla momcilo.korac@annus.rs. Takođe, svu ponudu naših automobila pogledajte ovde.

Vaša AK Annuš

Ravenol - Ravenol Ulja Na Jednom Mestu

E-mail obaveštenja

Radno vreme: 8-16h pon-pet,
subotom: 8-12h

Vareška 18, 24000 Subotica, Srbija GPS

Ostali kontakt podaci