Radno vreme: 8-16h pon-pet, subotom: 8-12h

Početna strana >> Usluge >> Servis automatskih menjača

Servis automatskih menjača

Servis automatskih menjača

Šta obuhvata servis automatskih menjača?

Servis automatskih menjača odnosno (servis automatskih menjača, DSG, CVT) menjača pored ostalog obuhvata ispiranje, zamenu ulja i filtera. Standardnim metodama zamene ulja u automatskom menjaču omogućena je zamena samo dela ukupne količine ulja koje je predviđeno za automatski menjač. Standardnim metodama nije bilo moguće izvršiti ispiranje i ispustiti ulje iz konvertora, hidrobloka, hladnjaka i cevi. Iz tog razloga prilikom zamene ulja, polovina starog ulja je i dalje ostajala u menjaču. Dotrajalo ulje ne podmazuje dovoljno delove automatskog menjača tako da se komponente brže troše, otežana je promena brzina, skraćuje se radni vek automatskog menjača,stvaraju se naslage na komponentama menjača i talože se nečistoće koje vremenom mogu uzrokovati ozbiljne kvarove.

Mašina za zamenu ulja i ispiranje automatskog menjača iz našeg servisa, menja ukupnu količinu dotrajalog ulja u menjaču i vrši ispiranje automatskog menjača. Ispiranje menjača preporučljivo je uraditi ukoliko nemate podatak da li je i kada je ulje menjano, a preporučuje se i pri svakoj zameni ulja. Na ovaj način se sprečava pregrevanje ulja i taloženje nečistoća i stvaranje naslaga koje mogu dovesti do ozbiljnih i skupih kvarova. Staro pregrejano odnosno dotrajalo ulje više nema funkciju koju treba u vidu podmazivanja, hlađenja, zaštite od habanja i korozije. Ukoliko želite da vaš menjač traje dugo i funkcioniše besprekorno, pobrinite se da redovno vršite ispiranje i zamenu ulja u menjaču uz profesionalnu mašinu za zamenu ulja.

Redovna zamena ulja u menjaču i ispiranje automatskog menjača obezbeđuje:
  • Duži radni vek automatskog menjača;
  • Nižu potrošnju goriva;
  • Lakše upravljanje automatskim menjačem;
  • Veću sigurnost pri upravljanju vozilom;
  • Manju verovatnoću skupih kvarova

Profesionalna mašina za servis automatskih menjača

Profesionalna mašina za zamenu ulja u automatskom menjaču vrši zamenu 100% kompletnog ulja. Za izbor novih ulja se koriste isključivo premium brendovi i baza podataka proizvođača sa detaljnim informacijama o količini i samoj vrsti ulja, tipu filtera, količini aditiva, temperaturi na kojoj se vrši nivelacija. Detaljnu proceduru za svaki tip menjača kao i profesionalnu dijagnostiku.

 

Zakažite Servis

Branko Ljubanić
Branko Ljubanić
(prijemi referent)
Saša Laščik
Saša Laščik
(prijemi referent)

Ravenol - Ravenol Ulja Na Jednom Mestu

E-mail obaveštenja

Radno vreme: 8-16h pon-pet,
subotom: 8-12h

Vareška 18, 24000 Subotica, Srbija GPS

Ostali kontakt podaci