Radno vreme: 8-16h pon-pet, subotom: 8-12h

Početna strana >> Usluge >> Servis za auto klimu u Subotici

Servis za auto klimu u Subotici

Servis klima Subotica fiat subotica annus

Ako osetite smrad iz auto-klima uređaja obično je to prvi indikator da nešto nije kako treba. Kod auto-klime, kao i kućne klime, često u cevima dolazi do razvoja različitih mikroorganizama usled neodržavanja sistema. Ovi mikroorganizmi često znaju da budu izrazito opasni za naša pluća. Mehanički ili kompjuterski problemi su vidljiviji od problema smrada i mikroorganizama, lakše ih je primetiti ali ih je takođe bitno što pre otkloniti.

Često vozači ni ne pomišljaju na čišćenje auto klime, i uglavnom čekaju da se klima isprazni ili da vazduh počne da smrdi da bi odreagovali. Mehanički ili kompjuterski kvarovi, kada pričamo o auto klimi, često znaju biti potpuno zanemareni i dugo neotklonjeni. Neotklanjanje ovakvih kvarova na vreme ponekad zna da napravi problem sa celim sistemom klime i dugoročno napravi veću štetu.

Šta je najčešći problem kod auto klime?

Ono što je preporuka je da se baš usled razvoja mikroorganizama u rashladnom sistemu auto klime, dezinfekcija i pregled auto klime vrši bar jednom godišnje kada pričamo. Obično glavni problem predstavlja isparivač, gde se usled pojave kondenzacije naravno stvaraju i bakterije. Problemi mehaničke prirode mogu biti razni. Neki od osnovnih problema koji se javljaju su:

- Proklizavanje kaiša (PK)

- Kompresor klime ne funkcioniše

- Hladnjak klime

- Otvaranje ekspanzionog ventila

- Suviše visok pritisak sa strane niskog pritiska

- Suviše visok pritisak sa strane visokog pritiska

Kako utvrditi da postoji problem sa auto klimom?

Ako vazduh smrdi, problem sigurno postoji. Smrad iz otvora auto klime nemojte uzeti ni pod razno zdravo za gotovo. Misleći da je to samo par momenata nakon uključivanja klime je često varka. To inicijalno izduvavanje mikroorganizama je samo početak problema, kada pričamo o vazduhu. Ako klima uopšte ne duva, ili pak radi ali prilikom paljenja klime i rada automobila primetite nepravilnosti u radu potrebno je uraditi dijagnostiku kako bi se jasno utvrdio kvar. 

Mi smo tu da rešimo problem sa vašom auto klimom

Auto kuća Annus poseduje najsavremenije uređaje i tehnologiju za dijagnostiku, otklanjanje kvarova i dezinfekciju sistema auto klime u Subotici. Pozovite nas na 065 55 58 280 ili pošaljite mejl upit za termin servisa/dezinfekcije.

Zakažite Servis

Branko Ljubanić
Branko Ljubanić
(prijemi referent)
Saša Laščik
Saša Laščik
(prijemi referent)

Ravenol - Ravenol Ulja Na Jednom Mestu

E-mail obaveštenja

Radno vreme: 8-16h pon-pet,
subotom: 8-12h

Vareška 18, 24000 Subotica, Srbija GPS

Ostali kontakt podaci