Radno vreme: 8-16h pon-pet, subotom: 8-12h

Početna strana >> Blog >> Auto delovi i kako doći do njih

Auto delovi i kako doći do njih

Auto delovi i kako doći do njih

Kada je u pitanju vaš automobil i auto delovi, vi želite najbolje. Automobil nije samo vaše prevozno sredstvo. Automobil je investicija koja traži redovno održavanje, da biste vi bili bezbedni tokom puta. Neki vozači će reći da je njihov automobil za njih - član porodice!

Svi dugogodišnji vozači automobila su se barem jednom sreli sa situacijom da im je neki deo automobila u kvaru. Paralela se može napraviti i sa čovekom koji mora menjati svoju odeću i obuću vremenom zbog dugog nošenja i dotrajalosti. Isto se dešava kada su u pitanju pojedini auto delovi. 

Kvar auta može nastati iz više razloga. Do kvara mogu da dovedu sledeći uslovi: kvalitet puta po kom se vozilo, klimatski uslovi, snaga razvijanja brzine ili jednostavno životni vek samog dela automobila. Može se dogoditi da se jedan deo u automobilu pokvari, a da mi to ne primetimo odmah. Vremenom, taj kvar može uticati na kvar nekog drugog dela automobila. 

Pogledajte ponudu usluga Autokuće Annus na ovom linku

Niko to ne želi, ali kada se nešto neplanirano desi vašem automobilu, javlja se trenutak izbora auto dela koji će odgovarati. Auto delovi mogu biti različiti - od delova za motor, delova za vešanje, delova za rashladni sistem itd. U ovom tekstu, napravićemo razliku između originalnih delova i njihovih kopija.

Orginalni auto delovi

Na tržištu možemo naći identične auto delove poput onih koji se originalno koriste u fabričkoj proizvodnji. Oni su označeni sa Original Equipment Manufacturer, a češće ih možemo naći pod skraćenicom OEM. Ova oznaka garantuje da su auto delovi proizvedeni po standardima kvaliteta za određeni tip vozila. Dakle, OEM delovi su napravljeni od strane od proizvođača samog automobila i napravljeni su baš za određeni automobil. Zbog toga, OEM auto delovi se mogu lako pronaći i odabrati. Kvalitet je zagarantovan, a mnogi proizvođači nude i garanciju za kupovinu OEM auto delova. Autokuća Annus je tu za vas kada su vam potrebni originalni Fiat auto delovi ili Alfa Romeo delovi, Audi delovi, BMW delovi, Volvo delovi, Volkswagen auto delovi, Dacia auto delovi, Daewoo delovi, auto delovi za Zastavu, auto delovi za Isuzu, Iveco, Jaguar i Jeep, i takođe auto delove za Kia brend, delove za Ladu, delove za Lanciu, delove za Land Rover, auto delove za Mazdu, delove za Mercedes, delove za Mini, delove za Mitsubishi, delove za Nissan, auto delove za Opel, auto delove za Peugeot, auto delove za Porsche, delove za Renault, Rover, Saab, Seat, Smart, Suzuki i Subaru, kao i auto delove za Toyotu, Ford, Hondu, Hyndai, Chevrolet, Citroen, Škodu i delove za razne kamione.

 

Kopije auto delova - aftermarket delovi

Proizvođači koji ne prate OEM standarde prave kopije auto delova. Popularni naziv ovih delova je aftermarket auto deo. Šta to znači? Aftermarket auto delovi su slični originalnim. Narodski rečeno, ovi auto delovi „rade posao” baš kao i originalni. Prva asocijacija jeste da su zamenski auto delovi jeftiniji, i to je istina. Kvalitet aftermarket autodelova može varirati, jer vam niko ne garantuje taj kvalitet. Postoji rang različitih cena ovih auto delova. Traganje može potrajati, a i ne mora, zavisi koju varijantu zamenskog dela pronađete i želite. 

Kada nastupi ovo vreme, vlasnici automobila moraju sami odlučiti šta žele za svoje vozilo. Sigurni smo da vam Autokuća Annus može pomoći. Mi smo tu da vam pomognemo u održavanju i zamenama delova na vozilu. Kontaktirajte nas za sve što vas zanima i uživajte u svakoj vožnji.

 

 

 
 

Ravenol - Ravenol Ulja Na Jednom Mestu

E-mail obaveštenja

Radno vreme: 8-16h pon-pet,
subotom: 8-12h

Vareška 18, 24000 Subotica, Srbija GPS

Ostali kontakt podaci